Кметът и председателят на ОбС в Плевен поздравиха баскетболния отбор „Спартак“ за успехите им

Последни новини


Кметът на Плевен, д-р Валентин Христов, и председателят на Общинския съвет, доц. д-р Иван Малкодански, приветстваха представители на баскетболния клуб „Спартак“ в Община Плевен. Отборът на плевенчани достигна финала на турнира за Купата на България по баскетбол за мъже след 28-годишно отсъствие и завърши на второ място след мач с „Черноморец“ Бургас.

Кметът благодари на баскетболистите за техния дух и постижения, пожела им пълни зали и още успехи. Представителите на „Спартак,“ включително мениджърът Богдан Петков, старши-треньорът Любомир Минчев, треньорът Тодор Тодоров и капитанът Станимир Маринов, получиха почетен плакет от кмета.

Доц. Малкодански също поздрави отбора и отбеляза значимия им успех за града и спортната общност. Той подчерта, че постижението е знак за правилния път на отбора с подкрепата на Общината и спонсорите.

Мениджърът Петков изрази разочарование от представянето на отбора на финала, но сподели оптимизъм за предстоящата решителна фаза в Националната баскетболна лига. Треньорът Минчев изрази радост от радостта, донесена на феновете, въпреки че в спорта има и победи, и загуби. Капитанът Маринов заяви увереността си, че славата на баскетбола ще се върне в Плевен.