„Кметът на Плевен Покана за Озеленяване на Зоопарк „Кайлъка“ с Обществена Инициатива тази Неделя“

Последни новини


Плевен се зарежда с екологичен дух тази неделя, 14 април, когато кметът д-р Валентин Христов отправя специална покана към всички ентузиасти, деца и техните родители да се включат в инициативата за засаждане на нови дръвчета в зоологическата градина на парк „Кайлъка“. Събитието е насрочено за 11:00 часа и обещава да съчетае смислените действия за подобряване на средата с приятно прекарване на времето на открито.

„Да направим зоокъта по-хубав и приветлив!“ е посланието, което прозвучава като лейтмотив на предстоящата зелена акция. Кметът е категоричен, че озеленяването на зоопарка е само началото на поредица прояви, чиято амбиция е да обогатят не само живота на животните в защитената зона, но и да предоставят по-добри условия за отдих и развлечения на посетителите.

На фона на растящата глобална загриженост за околната среда, Плевен поставя устойчивите практики на преден план, откривайки възможността своите жители да внесат собствен принос в озеленяването на любими градски пространства. „Ще ви очакваме!“ е ентусиазираният подемк д-р Валентин Христов, като този призив резонира с активизма, който градската общност демонстрира в подобни инициативи.

Така на 14 април всички, които споделят мисълта за по-зелен Плевен, са добре дошли да сътрудничат в надеждата, че заедно могат да създадат по-здравословна и естетически привлекателна среда за всички обитатели на града.