Областният управител откри форума „Гласът на младите“ в Плевен.

Областна администрация Плевен


На 12 април в зала „Плевен” на Областната администрация, под патронажа на областния управител, се проведе Регионален младежки форум за споделяне на добри практики „Гласът на младите”. Организатор на събитието е фондация „На крилете на знанието“ с подкрепата на Община Плевен и Регионален инспекторат по образованието – Плевен.

Официални гости на форума бяха Елина Димитрова – зам. – кмет на община Плевен, Албена Тотева – началник на РУО – Плевен, Людмила Гоневска – началник на отдел „Образование и младежки дейности“ в община Плевен, Николай Иванчев – директор на фондация „На крилете на знанието“, Сашо Радоловски – член на УС на фондация „На крилете на знанието“ и Мирена Петрова – старши специалист „Стратегически партньорства“ във фондация „Заедно в час“.

Събитието беше открито от Виолета Иеремиева, която се обърна към участниците с вълнуващи думи за мечтателите и визионерите, стимулиращи напредъка на света.

Форумът „Гласът на младите“ има за мисия да обединява, обучава и мотивира младите хора чрез споделяне на добри практики и идеи. Целта е да се превърне в трибуна за учениците в региона, където те могат да представят своите идеи, опит и успехи, допринасяйки за развитието им в различни компетентности.

Участниците във форума са разделени на модули по възрастови групи. Представени бяха проекти от различни учебни заведения в категории като „Гражданска активност“, „Лидерство и кариера“, „Култура и културно наследство“ и „Спорт, здраве и устойчиво развитие“.

Времето за презентиране на проектите беше ограничено до десет минути, като участниците използваха различни методи за визуализация. Взаимното оценяване беше проведено по предварително определени критерии.

На края на събитието, областният управител Виолета Иеремиева връчи сертификати на всички участници.