Кмет Ловеч и ректор Плевен обсъдиха здравни инвестиции региона.

Плевен днес


На 31 януари кметът на Ловеч, Страцимир Петков, проведе среща с проф. Добромир Димитров, ректор на Медицинския университет в Плевен, за да обсъдят развитието на здравеопазването в рамките на концепцията „Единно здраве“ за Северозападен регион. Ловеч е партньор в проекта, който е получил одобрение и бюджет от 3,4 милиона лева за подобрения в общината, включително облагородяване на пространства, детски площадки, спортни съоръжения и рехабилитация на паркова зона. Програмата обхваща девет общини и предвижда модернизация на медицинско оборудване в болниците в региона.

Беше проведена и втора онлайн среща с участието на заместник-кмета д-р Алдин Начков и предстои обществено обсъждане на 20 февруари в Ловеч, организирано от ОИЦ-Ловеч. Кметът Петков представи своите идеи за подобрение на здравеопазването, като от страна на Медицинския университет в Плевен изразиха готовност да помогнат в сферата на здравните услуги, включително и с развитие на нов факултет по ветеринарна медицина.

Информацията е публикувана на официалния сайт на Община Ловеч. Новината също споменава други сфери на развитие, като туризма, които се обсъждат в общината.

Източник на информацията: PlevenZaPleven