Кнежа отбелязва 146 години свобода със специална фотоизложба.

Плевен днес


На 146-ата годишнина от Освобождението на България, нацията продължава да отдава почит и да отбелязва този исторически момент, символизиращ борбата и достижението на свобода. Тази дата ни напомня за ценността на свободата и ни мотивира да търсим подобрение за бъдещето на народа и страната. На този вълнуващ ден се проведоха празнични чествания, включително в град Кнежа.

Там празненствата стартираха с поднасяне на националния флаг от локалните шампиони Светлин Занков и Георги Добринов. Голям брой жители на общината, сред които учители и ученици, отдали почит пред монумента на тези, които са загубили живота си във войни. След това всички са се насочили към Народно читалище „Борба 1896“, където събитието продължило с изяви на талантливи читалищни деца. Празничната атмосфера била защитена и от концерта на народния певец Николай Славеев, ПТФ „Пловдивъ“ и Гайдарски състав „Войводите“.

Празникът бил отразен на официалната страница на кмета на Кнежа, Илийчо Лачовски, където могат да бъдат намерени подробности и снимки от събитията.

Източник на информацията: PlevenZaPleven