Сотни патриоти събра Скобелев парк за празник – впечатляващи снимки!

Плевен днес


Сотни жители на Плевен заедно с множество посетители запълнили Скобелев парк по повод националния празник. Хората се възползвали от възможността да посетят Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“, която била отворена за публиката. Много българи изчакали на опашка, за да посетят този важен културен паметник и да изпитат атмосферата от историческото събитие.

Кулминацията на празника била концерт с участието на шест музикални формации, които събрали родолюбивата публика около Панорамата. Мероприятието било открито от заместник-кмета на община Плевен, Елина Димитрова. Събитието удостоили с присъствието си председателят на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански, общински съветници от разнообразни политически фракции, бившите кметове на града Георг Спартански и Румен Петков, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, както и представители на руската дипломатическа мисия от София.

В музикалното събитие взели участие различни артистични състави, включително фолклорни, хип-хоп танцьори, перкусионисти и народна певица, както и представители на културни и патриотични организации и мото клуб „Нощни вълци“.

Източник на информацията: PlevenZaPleven