Културни събития обогатяват седмицата (18-24 март) в Плевен

Последни новини


Програмата на културните събития в град Плевен за седмицата включва редица интересни и разнообразни мероприятия:

1. На 19 март, с 11б клас на ПГ по туризъм „Алеко Константинов“ – Плевен ще се проведе интерактивен урок по екскурзоводско обслужване и изобразително изкуство, с начало в 14:00 часа.

2. На 20 март ХГ „Илия Бешков“ открива самостоятелната изложба на Теодора Георгиева „И стените имат уши“ в 17:30 часа и предлага безплатни арт занимания за деца всяка събота.

3. В АРТ ЦЕНТЪР I на 21 март ще бъде открита изложбата на Убавка Тончев и Константин Симеонов – Костика в 17:30 часа.

4. В театър „Иван Радоев“ на 18 март се играят „Грозното патенце“ за детска аудитория и вечерта залата приема гостуващия спектакъл „Един безумен ден“ от Народен театър „Иван Вазов“, начало в 19:00 часа.

5. Програмата продължава с представленията „Минало не/свършено“ на 21 март и „Тартюф“ на 22 март, а за децата – „Аладин и вълшебната лампа“ на 23 март.

6. Литературно четене за Първа пролет е планирано на 21 март в 17:00 часа, организирано от Дружеството на писателите.

7. Регионалният исторически музей в Плевен показва експозиция по случай Международния ден на врабчето на 20 март, а на 21 март представя книгата на професор Вера Бонева за Васил Левски.

8. НЧ „Съгласие 1869“ ще зарадва публиката на 19 март с комедийното шоу на Кръстю Лафазанов „КОМИКадзе на КРЪСТЮпът“.

9. На 22 март, зала „Катя Попова” ще бъде домакин на благотворителен концерт с участието на ансамбли „Иван Вълев” и „Мизия”, подкрепящ Мария Грозданова за лечение на гръбначно изкривяване.

10. В музикалната програма, на 23 март концерт ще изнесат учениците от класа по виола с преподавател Момчил Мончев от НУИ „Панайот Пипков“.

Това е кратък преглед на някои от културните мероприятия, които ще се състоят в Плевен през предстоящата седмица.