Плевен подписа споразумение за финансиране на три големи проекта.

Общество


Община Плевен е сключила споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, като целта е финансирането на три важни проекта. За тези развития информира кметът на града д-р Валентин Христов по време на брифинг.

Напомняме, че от местната власт бяха изпратени четири проектни предложения, като общата им стойност надхвърля 13 милиона лева.

Споразумението осигурява финансиране за три от предложените проекти. Те включват:

1. Ремонт на улица „Васил Левски“ – участъкът от площад „Стефан Стамболов“ до улица „Полк. инж. Цветан Лазаров“ (известен още като Старата главна улица) на стойност 3 923 500 лева.
2. Изграждане на нова улица в жилищен комплекс „Дружба“, продължение на улица „Климент Охридски“, която ще струва 2 100 000 лева.
3. Реконструкция на кръстовище, разположено на изхода на град Плевен, посока Ловеч, при булевард „Христо Ботев“ и улица „Генерал-лейтенант Атанас Стефанов“, с финансиране от 1 110 000 лева.

Кметът Христов допълни, че се очаква средствата да бъдат преведени в рамките на седмицата, а процедурите за обществени поръчки вече са стартирали.

Информацията в статията е предоставена от Елина Кюркчиева от БТА.