„Любомир Киров – Най-етичен Треньор на НБЛ за Сезон 2023/2024“

БАСКЕТБОЛ Спорт


В новинарски стил:

В престижната надпревара за званието „Най-етичен треньор“ на BGbasket.com, отличието за сезон 2023/2024 бе присъдено на главния треньор на баскетболен клуб „Рилски спортист“ – Любомир Киров. Това бе неговото първо отличие в рамките на Националната баскетболна лига (НБЛ).

Церемонията по връчването на наградата, именувана на знаменития Румен Пейчев, се състоя непосредствено преди мача от финалната серия на НБЛ между „Рилски спортист“ и „Балкан“ в „Арена Самоков“. Отличието бе връчено от Тодор Иванов, управител на „Фрий Медиа Груп“ ЕООД.

Решението бе взето след гласуване, в което участваха треньори от НБЛ, Съдийската комисия, ББЛ А група и спортни журналисти. Всеки треньор от НБЛ и А група при жените имаше право на глас, като вотът на предишните победители в анкетата бе оценен с две точки. Също така, двойно тегло имаха и гласовете на журналисти от BGbasket.com. След изброяване на гласовете, Киров прибра 12 точки, превъзходно превземайки първото място.

Традицията за тази награда продължава от 2011 година, като сред претходните лауреати са Петко Маринов, Иван Чолаков, Спас Натов, Юлиян Радионов и други знакови фигури в баскетбола. Изборът на Киров подчертава значението на етичното поведение и влиянието на треньора както в спорта, така и извън игрището.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com