„Плевен Домакин на Дуатлон за „Купа Плевен“ на 26 май с Рекордна Участническа База“

Последни новини


Плевенска спортна емоция: Оживеният парк „Кайлъка“ посреща дуатлонистите за „Купа Плевен“

Силата на духа и издръжливостта ще се състезават в парк „Кайлъка“ на 26 май, когато Плевен ще бъде домакин на традиционния турнир по дуатлон за „Купа Плевен“. Близо 140 участника ще премерят сили в дисциплините бягане и колоездене, в границите на участъка от бензиностанция „Петрол“ до парк хотел „Кайлъка“.

Спортното събитие, което е важна част от Спортния календар на Община Плевен за 2024 година, се организира от Спортния клуб по триатлон „Три Плей“ и самата община. Състезанието ще предложи иновативна дисциплина в тазгодишното си издание – щафетното съревнование Age Groups, където двама състезатели, бегач и колоездач, ще комбинират усилията си за победа.

Впечатляващо е и това, че за втора поредна година организаторите отделят класиране за състезатели на МТБ велосипед. А също и че за първи път ще има щафети за членове на спортни клубове, което обещава допълнително напрежение и зрелище.

Участието е разпределено по възрастови категории, като най-малките, от група „Сладури“, стартират своята спортна кариера, а „Мастърс“ категорията носи духа на опита и мъдростта на по-възрастните участници. Стартът на събитието е планиран за 9:20 ч., а острата надпревара стартира десет минути по-късно. Вълнуващият момент на награждаването ще бъде в 15:20 ч., когато ще разберем имената на новите шампиони.

За да осигури безопасността и комфорта на участниците и зрителите, Община Плевен е взела мерки за временно ограничение на движението от 07:30 ч. до 16:30 ч. на деня на състезанието по общински път Плевен – Тученица. Изключение ще се прави за превозни средства на спешните служби и тези, обслужващи събитието, а частичен достъп ще бъде позволен съобразно нуждите на дуатлона и прохода на състезателите.

Със сигурност, „Купа Плевен“ ще поднесе един незабравим спортен празник на участници и фенове и ще затвърди репутацията на града като център на аматьорския дуатлон в България.