Министър Валентин Радев: Ще бъде помогнато на всички пострадали от бурята в Плевенско [ПД]

Акценти

„Най-важното е, че няма жертви и ранени в Плевен, с изключение на един ранен служител на Панорамата. Добре е, че местната власт е профилактирала и са орязвали дървета от 2 години насам и там, където е направена тази профилактика, има ефект. Нека всички кметове отделят пари за тази дейност.“ Това каза министъра на вътрешните работи Валентин Радев, който посети Плевен и Гривица днес, за да се запознае на място с щетите от снощната буря.
Той беше придружен от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР главен комисар Николай Николов. След среща с кмета Георг Спартански в Общината, на която присъстваха още областният управител Мирослав Петров и председателят на Общинския съвет Мартин Митев, те посетиха Градската градина, в която бяха изкоренени десетки дървета от силната буря снощи.
Министърът добави, че е голям късмет, че на празника на Плевен, когато много хора са били в центъра на града, няма пострадали. „Ще видим какви са пораженията по къщите, защото има такива в Гривица. Вчера е било непроходимо, сега Пожарната работи много бързо. Много ми допада, че всички хора са се сплотили и са си помагали“, коментира той.
Радев ще докладва на премиера Бойко Борисов какво е констатирал и дали има нужда от някакви средства. Министърът апелира към хората да си застраховат частните имоти и имуществото си, защото проблемът стои в цялата страна. Той добави, че там, където може, Общинският съвет в Плевен ще помогне, както и социалните служби. Кметът Спартански е уверил министъра, че Общината ще се справи със собствени сили.

След Плевен, представителите на местната и държавна власт заминаха за село Гривица, където огледаха някои от най-засегнатите къщи, говориха с кмета на населеното място Любомир Ламбев и с хората. На четири от къщите покривите са отнесени изцяло, има десетки, които са с различна степен на поражения. Сформирана от Община Плевен комисия е на място и описва причинените от бедствието щети.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com