Млади гвардейци от Плевен и Кърджали се срещнаха с президента Румен Радев [ПД]

България днес

Държавният глава Румен Радев днес прие ученици от гвардейските отряди към Езиковата гимназия в Кърджали и ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен, както и тези от първия ученически гвардейски оркестър при СУ „Иван Вазов“ в Плевен.
В Президентството децата бяха придружавани от д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация „Докосни дъгата“ и инициатор за създаването на ученически гвардейски отряди в цялата страна, както и от директорите на училищата, информират организаторите на срещата. Представители на младите гвардейци връчиха тържествените си обещания на държавния глава.

„Осъзнаваме отговорността, която сме поели – да утвърждаваме патриотичната идея, която възпитава в любов към Отечеството. Благодарение на ръководството на Националната гвардейска част, до този момент имаме ученически гвардейски отряди в Плевен и Смолян, след три дена създаваме в Бургас, продължаваме с Русе, Батак и Пловдив“, информира Ангелова и припомни, че идеята тръгва от Кърджали преди 10 години със създаването на първия такъв в страната.

Тя добави, че инициативата набира все по-голяма популярност сред училищата в страната, като се разшири и в Плевен беше създаден първият ученически гвардейски духов оркестър. В Бургас ще бъде създаден вторият такъв. „Аз Ви обещавам и от името на младите гвардейци, че няма да пожалим сили за продължаването и утвърждаването на това благородно дело“, заяви Денислава Ангелова пред Румен Радев, изказвайки благодарност към екипа му, както и към Министерство на отбраната и Националната гвардейска част.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com