Над 700 изпълнители се включват във Фолклорния фестивал „Гергьовски люлки“ в град Левски [ПД]

Общини

Петото издание на Фолклорния фестивал „Гергьовски люлки“ ще се състои в град Левски на 1 май от 9 часа пред сградата на Общината, информират от местната администрация. Организатори на празника са Общината и местното читалище „Георги Парцалев 1901“.
125 са участниците, около 700 са изпълнителите от 4 до 87 години в различните възрастови групи и категории. Певчески и танцови състави, индивидуални изпълнители от градовете и общините Плевен, Свищов, Габрово, Летница, Пордим, Тетевен, Павликени и Белене ще се надпяват и надиграват с изпълнения на автентичен и обработен фолклор.
В празника ще се включат и таланти от читалища, училища и детски градини от Община Левски. Те няма да участват в конкурса, за да дадат възможност на гостуващите състави и изпълнители да се изявят, а ще представят гала концерт.
Авторитетно петчленно жури с председател проф. д-р Тодор Киров, декан на факултет „Музикален фолклор и хореография“ в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, ще има нелеката задача до отличи най-добрите.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com