„Ъпсурт“, Милица Гладнишка, „Хоризонт“ и Берковската духова музика се включват в Празника на Плевен [ПД]

Акценти

Разнообразна програма в няколко поредни дни е подготвил за Празника на Плевен – 15 май, отдел „Култура“ в местната администрация. Първата изява е на 9 май от 20,30 часа, когато ще има джаз вечер с „JP3 Jivko Petrov Trio“. Специален гост ще е Гери Турийска. Мястото на събитието е дворът на Регионалния исторически музей в града
На следващия 10 май от 20,30 часа на пл. „Възраждане“ съвместен концерт ще имат рок бандата „Криминале“, Хор „Гена Димитрова“ и Биляна Добрева.
Феновете на „Ъпсурт“ ще ги чуят на 11 май от 20,30 часа – отново на площада. На 12 май ще стартира футболният турнир „Метро България“. Началото е в 12 часа в комплекс „Замъка“ в жк „Сторгозия“. Същата вечер е Нощта на музеите, в която ще участват Регионалният исторически музей, ХГ „Илия Бешков“ и Панорама „Плевенска епопея 1877“. В 21 часа на площада започва концерт на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ и Берковската духова музика.
На 13 май – отново на площада, в 20,30 ч, ще има концерт на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. Милица Гладнишка и квартет „Дивото зове“ ще зарадват плевенчани на 14 май – 20,30 часа, площада.
Самият празничен 15 май ще започне с ритуал в 11 часа на площада, след което ще се състои ритуал по учредяване на първия в страната Гвардейски ученически духов оркестър при СУ „Иван Вазов“ в Плевен. Ще се състои и спектакъл-церемония „Искри“ на Националната гвардейска част – в 11,45 ч, площада.
Непосредствено след това ще бъде открит паметник на певеца Емил Димитров – в градинката до Големия фонтан. Дружеството на художниците ще открие обща изложба в 17 часа в Артцентър „Плевен“, а вечерта е запазена за изява на групите „Хоризонт“ и „Легендите“ – в 21,30 ч, на площада. Празникът ще завърши със заря.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com