НАП аукционира 20 коли конфискувани от пияни водачи.

Плевен днес


Националната агенция за приходите (НАП) планира продажбата на 20 автомобила, присъдени от собственици, които са били хванати да управляват под въздействието на алкохол или наркотици. Очаква се обявленията за 17 нови коли да бъдат публикувани на портала за продажби на агенцията в близките дни. Съобщено е, че от края на предходната година до 5 март, девет други автомобила са били продадени или предоставени на бюджетни организации – три чрез търг и шест директно предоставени, а един е бил откупен обратно от съсобственика си.

Към края на февруари, приходната агенция е обработила съдебни документи за 503 автомобила, конфискувани от шофьори, които са управлявали след употреба на алкохол. Повечето от тези коли са произведени между 1996 и 2004 година.

Преди автомобилите да бъдат пуснати на търг, те преминават през два етапа на проверка. Първият етап включва документална оценка за наличие на залози, принудителни мерки, местоположение и състояние на автомобила. В момента 399 такива автомобила са в този процес. Вторият етап е оценяването на самия автомобил преди неговата продажба. В момента 62 автомобила се оценяват за търга. От всички конфискувани коли, 48 са в съсобственост и съсобствениците имат възможността да ги откупят преди те да бъдат продадени на търг.

Допълнителни новини в категорията включват споменаването на случаи на задържани пияни шофьори в региона на Плевен, както и други свързани със ситуацията на пътя и обществената безопасност събития.

Източник на информацията: PlevenZaPleven