Облачност и валежи в Западна Централна Северна България остават.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето за региона на Западна и Централна Северна България за периода от 07 март 2024 г. до 09 март 2024 г. е следната:

На 07 март 2024 г., времето ще бъде облачно с дъжд. Североизточният и източният вятър ще бъде слаб до умерен, като температурите ще варират между 6° и 9°С. Над Стара планина се очаква снеговалеж, силно намалена видимост и умерен вятър от южната и северната четвърти. Температурите ще бъдат около 3°С на 1200 м и около -2°С на 2000 м. Атмосферното налягане остава стабилно.

През следващите два дни, 08 и 09 март, съществени промени във времето не се предвиждат. Облачност ще преобладава целия петък с дъжд в предбалканските райони. Максималните температури ще бъдат между 6° и 8°С, а вечерта облачността ще намалее. Над Стара планина продължават облачността и мъглата със снеговалежи преди обед. Температурите остават ниски.

В събота се очаква мистична сутрин в низините, което ще се разсее с времето. В Дунавската равнина ще бъде слънчево с временни облачности, докато на запад ще доминира облачното време. Температурите ще са около 0°С или малко под това сутринта, и между 10° и 12°С през деня. В събота, над Стара планина времето остава облачно, с мъгла преди обед и умерен вятър от юг. Температурите там ще бъдат около 6°С на 1200 м и около -1°С на 2000 м. Атмосферното налягане ще спадне.

Дежурният синоптик е Валентина Радойска.