„Национален футболен турнир „Купа 3 март“ с участието на 32 отбора стартира в Плевен“

Последни новини


На 2 и 3 март в Плевен ще се проведе футболният турнир „Национална купа 3 март“, който съвпада с Националния празник на България. Участват 32 отбора от цялата страна. Организацията е в ръцете на асоциация „Български футболни турнири“, с подкрепата на местната община, бизнеса и футболната легенда Христо Стоичков. Изявата ще се разиграе на помощното игрище на стадион „Плевен“.

Президентът на асоциацията Димитър Николов споделя, че броят на участниците е нараснал спрямо предходната година, което говори за успешната организация. В подкрепа на събитието се включва и общината, като кметът д-р Валентин Христов отбелязва устрема да се подкрепят и масовият, и професионалният спорт. За тази цел община Плевен разполага с рекорден бюджет от един милион лева.

Отборите ще бъдат разпределени в четири групи, като срещите стартират в 10:00 часа в събота. Предвидени са награди както за отборите, така и за индивидуални постижения. Всички мачове ще бъдат излъчвани на живо в интернет и във фейсбук страницата на организацията.