Свилен Атанасов коментира вътрешния хаос в БСП Плевен и страната.

Плевен днес


През уикенда в Плевен се състоя общинска конференция на Българската социалистическа партия (БСП), но по-голямата част от медиите не бяха уведомени за събитието. От официалния сайт на партията стана ясно, че Генади Тодоров е избран за нов председател на общинската организация. В търсене на обяснение, е бил подаден въпрос за коментар към Свилен Атанасов, областен председател на БСП в Плевен.

Атанасов е изразил критика към поведението на националния лидер на БСП Корнелия Нинова и тесния ѝ кръг, в който е и депутатът Румен Гечев от Плевенския регион. Той е заявил, че има подменени ръководства в много области през последната година и това вреди на партията. Стана известно, че още от началото на трудностите в Плевен, местният областен съвет на БСП е настоявал за местен кандидат за парламентарните избори, но вместо него Корнелия Нинова наложила Румен Гечев. В резултат, гласовете за БСП в региона са спаднали от над 20 хиляди през април 2021 г. до 9 хиляди през април 2023 г.

Атанасов също така разкри факта от последните местни избори, че Гечев и неговото обкръжение били наложили кандидат за кмет, който като водач на листата и председател на предизборния щаб е получил едва 2300 гласа, което го поставя на седмо място в първия тур на кметските избори.

Областният лидер на БСП твърди, че наскоро проведена общинска конференция в Плевен е неуставна, основавайки мнението си на липсата на решение от Националния съвет на БСП и неспазването на уставните срокове за уведомление на делегатите, като някои от тях били уведомени само 5 дни преди събитието и то чрез месинджър Вайбър. Това е довело до това, че група социалисти е поискала проверка на легитимността на конференцията от контролната комисия на партията в София. Атанасов завършил с израз на огорчение, подчертавайки значението на напълно спазване на правилата и нормите на партията.

Източник на информацията: PlevenZaPleven