НУ „Патриарх Евтимий“ в Плевен отбелязва 118 години от създаването си

Последни новини


Днес Началното училище „Патриарх Евтимий“ в Плевен отбелязва своята 118-годишнина. Тържеството се проведе в зала „Емил Димитров“ на Народно читалище „Съгласие 1869“ и бе посетено от ученици, учители, родители и гости. На събитието присъстваха и представители на местната власт, включително заместник-кмета на общината Елина Димитрова и заместник-председателя на Общинския съвет Генади Тодоров. Директорът на училището Весела Йотова приветства всички присъстващи и изрази гордостта си, че Началното училище „Патриарх Евтимий“ е едно от най-старите учебни заведения в града.

Елина Димитрова изрази поздрав от името на Община Плевен и пожела на учениците и учителите да бъдат здрави, успешни и да сбъдват мечтите си. Тя предаде и поздрав от кмета на общината д-р Валентин Христов, в който се подчертава, че училището пробужда и разгоря искрата на любовта към знанието и е повод за гордост за всеки българин. Тя посочи, че общата мисия на родителите и учителите е да възпитават не само знаещи и умели млади хора, но и достойни личности. Кметът пожела на училището здраве, успехи по пътя на знанието и енергия за добри дела, а също така ги призова да запазят традициите на училището и да създават бъдещето.

След церемонията бе връчено отличия на учениците, които са постигнали високи резултати на конкурси и в учебния процес и са придобили авторитет на училището. Тържеството продължи с музикална програма, изпълнена от талантливите деца от творческите школи при Народното читалище „Съгласие 1869“.