Облачност и до 14° очакват Плевен в следващите дни

Плевен днес


Прогнозата на времето за региона на Западна и Централна Северна България предвещава променлива, а често и значителна облачност през деня. Очаква се сутрешна мъгла или ниска слоеста облачност в равнинните райони и около водни басейни, която ще се разсее постепенно през деня. В късния следобед може да има краткотраен дъжд по предбалканските райони. Сутринта времето ще бъде спокойно, а през втората половина на деня се очаква лек до умерен вятър от североизток до изток, като в предбалкана вятърът ще духа от север.

Температурите сутрин ще бъдат около и малко над в точка на замръзване, докато максималните дневни температури ще са между 12° и 14° C. Атмосферното налягане ще се повиши леко.

Над западните и централните части на Стара планина облачността също ще бъде променлива. Преди обяд ще има повече слънчеви периоди, но следобед облачността ще се сгъсти и могат да има кратки дъждове на отделни места. Очаква се слаб до умерен вятър от югозапад до запад. Максималната температура на 1200 метра надморска височина ще достигне около 9° C, докато на 2000 метра температурата ще остане около точката на замръзване.

Тази прогноза е предоставена от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) в Плевен.

Източник на информацията: PlevenZaPleven