Облачно, валежи и вятър в Западна и Централна Северна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Валентина Радойска, дежурен синоптик, предоставя прогнозата за времето в Западна и Централна Северна България за периода между 1 и 4 март 2024 г. Атмосферното налягане в Плевен е било 995.3 hPa с температура 6.4°С в 08:00 часа.

На 1 март времето ще бъде облачно със слаби валежи на места и ще духа слаб до умерен вятър. Температурите на максимума ще варират между 9° и 15°, в зависимост от частите на региона. В планинските части ще духа силен до бурен вятър с максимална температура на 1200 м около 10° и около 2° на 2000 м височина.

На 2 март се очаква облачност и валежи от дъжд, главно в западните части, със слаб североизточен вятър. Температурите ще са от 5° до 13°. В планините ще преваля дъжд, а на височина над 1600 м — сняг.

На 3 март равнините ще заранят с мъгла или ниска облачност, а следобед облачността ще започне да се разкъсва. Ще превали дъжд в планинските райони, като температурите ще бъдат между 3° и 15°. В планините ще има облачно време с валежи от дъжд.

На 4 март ще имаме променлива облачност, слънчеви часове, и очакване за дъжд вечерта и през нощта. Дневните температури ще са между 15° и 18°, а нощните между 2° и 4°. В планините времето ще е слънчево с временни увеличения на облачността и умерен южен вятър.