„Община Плевен стартира проучване за оценка на училищните закуски“

Последни новини


От днес е открита онлайн анкета на сайта на Община Плевен, целяща събирането на мнения относно качеството на закуските, предоставяни на учениците от първи до четвърти клас. Инициативата за провеждането на анкетата идва в отговор на оплаквания от страна на родители и училища в общината.

Качеството на училищните закуски за малките ученици, предлагани безплатно, беше поставено на дневен ред след родителска среща в ОУ „Св. Климент Охридски“ в Плевен, на която присъстваха представители на школото, образователния отдел на Общината, общински съветници, Регионалната здравна инспекция, както и доставчици на закуски и млечни продукти.

Заместник-кметът на Община Плевен, Елина Димитрова, изрази надежда за намиране на най-добрите варианти на закуски за учениците, които да са здравословни и качествени и да получат одобрението на родителите.

Анкетата ще бъде достъпна за попълване до края на март. След събирането на резултатите, те ще бъдат анализирани по време на следващи срещи с училищните ръководства за изработване на подходящо решение относно храненето на учениците в учебните заведения.