Облачно и дъждовно време в Северна България 13-15 март.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето за Западна и Централна Северна България за периода от 13 до 15 март 2024 г. предсказва променливи метеорологични условия.

На 13 март се очаква облачно време с валежи от дъжд, по-интензивни в централната част на Дунавската равнина. В западните райони ще има по-малко дъжд и временни разкъсвания на облачността. Валежи от сняг са прогнозирани над 1500 метра на Стара планина, където ще духа умерен до силен северозападен вятър. Температури в равнинните части се очаква да достигнат между 12° и 14° C, докато в планините на 1200 м ще бъде около 6° C, а на 2000 м – около -1° C. Вечерта атмосферното налягане ще се повиши.

На 14 март се очаква преобладаващо облачно и мрачно време с продължаващи валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, като температурите няма да имат значителни промени през деня, оставайки между 6° и 8° C. В планинските райони също се предвиждат валежи, със сняг над 1200 метра. Налягането ще продължи да се повишава.

На 15 март облачността ще бъде променлива, с очакване на повече облаци и възможни краткотрайни дъждове, особено в централната част на Дунавската равнина и предбалкана. Температурите ще варират между 2° и 4° C минимални и между 10° и 12° C максимални. Атмосферното налягане ще остане стабилно. За планините са очаквани валежи от сняг над 1500 метра, а температурите ще останат около 6° C на 1200 м и около -2° C на 2000 м.

Дежурният синоптик за тази прогноза е Валентина Радойска.