Облачно и дъждовно време очаква Северозападна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето за периода от 19 февруари до 21 февруари 2024 г. в региона на Западна и Централна Северна България обещава предимно облачно време. На 19 февруари се очакват слаби валежи на отделни места, а температурите ще варират между 8° и 12°. В планинските райони на Стара планина се предвиждат дъжд и снеговалежи над 1400 метра, при слаб до умерен северо-северозападен вятър.

На 20 февруари времето ще продължи да бъде облачно с периоди на ниска облачност и слаб вятър от северозапад-запад. Температурите ще се задържат между 2° и 12°. Очакват се и валежи в планината.

През деня на 21 февруари облачността ще се запази, с умерен северозападен до западен вятър и максимални температури между 11° и 13°. В планинските части времето ще се поддържа облачно с валежи и сравнително стабилни температури.

Дежурният синоптик Валентина Радойска е отчетла атмосферното налягане в синоптична станция Плевен в 08:00 часа на 1006.3 hPa и температура на въздуха 4.9°С. Всички дни се очаква леко понижение на атмосферното налягане.