Облачно и дъждовно, променливи температури в Северна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Времето за региона на Западна и Централна Северна България от 15 до 17 март 2024 г. представя следната картина според прогнозата на дежурния синоптик Валентина Радойска:

На 15 март се очаква облачно време с краткотраен дъжд в района на Дунавската равнина и предбалкана. Ще има слаб до умерен вятър от запад, който следобед ще се обърне от североизток в равнините. Максималните температури ще са между 10° и 12°С, а в планинските райони се очакват валежи от дъжд и сняг над 1500 метра с температури около 6° на 1200 метра и -2° на 2000 метра.

За 16 март прогнозата е променлива облачност със сутрешна мъгла в равнините. През деня мъглата ще се разсее, като се очаква краткотраен дъжд следобед в предбалкана. Температурите ще са приблизително 0° на сутринта и между 12° и 14° максимално, с леко покачване на атмосферното налягане. В планинския район преди обед ще е слънчево, но следобед ще има засилено облачност и валежи от дъжд, при температура около 9° на 1200 метра и около 0° на 2000 метра.

На 17 март се очаква слънчево време с моментни облаци и краткотраен дъжд на вечерта. Минималните температури ще бъдат от 2° до 4°, а максималните – между 14° и 16°С, като атмосферното налягане леко ще се понижи. В планините облачността ще бъде разкъсана с валежи от дъжд вечерта и максимална температура около 2° на 2000 метри.

Обобщено, прогнозата за периода предвижда облачно и променливо време, сутрешна мъгла, краткотрайни валежи и температури, типични за началото на пролетта.