Облачно с дъждове, сняг във високите части до четвъртък.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето за 19 март до 21 март 2024 година за Западна и Централна Северна България обещава променливи атмосферни условия.

На 19 март се очаква облачно време с дъждове в предбалканските райони в следобедните и вечерните часове. Ще духа умерен вятър от северозапад, който ще се ориентира от североизток през деня. Температурите се очаква да достигнат между 10° и 12°. Вечерта облачността ще намалее, а нощта ще донесе изясняване. Над Стара планина ще преобладава облачност с валежи от дъжд, и сняг над 1300 метра, придружени от умерен до силен северен вятър.

На 20 март се очаква променлива облачност, повече в следобедните часове, и слаб до умерен вятър от западна посока. Температурите ще са около и малко над 0° сутринта, след което ще достигнат между 12° и 14°. Над планинските райони облачността ще бъде променлива при максимални температури около 6° на 1200м и -3° на 2000м.

На 21 март прогнозата е за продължаваща променлива облачност, със слаб до умерен западен вятър. Сутрешните температури ще са между 2° и 4°, докато дневните ще достигнат между 14° и 16°, с изключение на централната част на Дунавската равнина, където след обяд може да има леки валежи и по-ниски максимални температури. Над Стара планина ще има облачност и умерен до силен северозападен вятър с максимални температури около 8° на 1200м и -1° на 2000м.

Атмосферното налягане ще се повишава до сряда, като през четвъртък след обяд ще започне да намалява. Синоптикът дежурен по тази прогноза е Валентина Радойска.