Община Плевен проектира хеликоптерна площадка в Университетска болница.

Плевен днес


Община Плевен е одобрила издаването на виза за проектиране на хеликоптерна площадка след искане от местната Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Георги Странски“. Главният архитект на общината, архитект Светослав Митев, съобщи, че следва да бъдат внесени инвестиционни проекти и се изискват редица съгласувания за изграждането на площадката, която е планирано да се намира в двора на болницата.

В България вече е пристигнал първият хеликоптер от новата система за спешна медицинска помощ по въздух (HEMS), който е първият от общо шест запланувани машини. Вторият хеликоптер е очакван да пристигне в края на юни годината и ще бъде стациониран в оперативната база в Долна Митрополия. Останалите четири въздушни линейки се очаква да бъдат доставени поетапно до 2026 година.

Други новини в тази категория включват информация за ново ръководство на друга медицинска институция, предложение за ефективно лечение от друга болница, участие на отбор на Националната агенция за приходите в благотворително събитие и успешно завършени изпити във Военновъздушното училище.

Източник на информацията: PlevenZaPleven