Читалище „Зора“ организира мартенички с кауза за детски активности.

Плевен днес


За шеста поредна година Народно читалище „Зора-1990г.“ в село Победа организира „Работилница за мартенички с кауза“, където децата заедно с доброволци ръчно изработват мартенички. Това действие се случи по време на междусрочната ваканция и осигури на децата интересно и творческо занимание. Материалите за мартеничките бяха осигурени от средства на Читалището.

Тазгодишната кауза на работилницата е да събере допълнителни средства за летни дейности с децата от селото, планирайки Мартенски базар. Разнообразие от мартенички можете да видите на страницата на работилницата във Facebook.

През летните месеци в читалището биха реализирани различни творчески работилници, където децата се запознаха с приложни изкуства като декупаж, изработване на магнити и украшения, гоблени и вкусни кулинарни творения, което предизвика голям интерес.

Подкрепата чрез покупка на мартеничка е директна помощ за поддържане на творчески занимания за децата в читалището. Димитринка Гетова, секретар на Народно читалище „Зора -1990г.“, предостави информация и снимки за инициативата.

Източник на информацията: PlevenZaPleven