„Община Плевен пуска кампания за повишаване на сигурността в селата с нови видеокамери и високопроходими автомобили“

Последни новини


Плевен – С цел подобряване на условията за живот и повишаване на сигурността в малките населени места, Община Плевен даде старт на инициативата „Сигурност по селата“. Кампанията, ръководена от кмета д-р Валентин Христов и Лидия Петкова, директор на Дирекция „Обществен ред и сигурност“, вече премина през първите си етапи с проведените обсъждания в град Славяново и селата Гривица, Коиловци, Мечка, Буковлък, Опанец, Ясен и Търнене.

„От проведените срещи стана ясно, че вече имаме първите положителни резултати от видеонаблюдението, въведено по места. Предвиждаме поставяне и на допълнителни камери с цел по-добро покритие в районите. За нас спокойствието и сигурността на хората е най-важно, затова няма да пестим усилия в тази посока“, заяви Лидия Петкова.

През последните срещи, кметовете и жителите на обсъдените населени места споделиха своя опит и примери за ползите от вече реализирани мерки за сигурност, вкл.

– В Гривица кметът Петър Георгиев информира, че благодарение на видеонаблюдението вече има забележими подобрения.
– В Славяново кметът Румен Моцев подчертава сътрудничеството на гражданите, които подпомагат полицията като предоставят видеозаписи от частни камери в случай на инциденти.
– Кметът на Коиловци, Мирослав Илиев, говори за драстичното подобрение, благодарение на 87 камери, като отбелязва и намалението на битовата престъпност и подобрената чистота в селото.
– Георги Божинов от Буковлък разказва за предизвикателствата с вандалски актове от младежи и безстопанствени кучета, разрешавани с подкрепата на полицията и вниманието на общността.

Общината също така обяви наскоро процедура за закупуването на два високопроходими автомобила за Първо и Второ Районно управление на полицията, за да се осигури непрекъсната сигурност през нощта.

Инициативата продължава с предстоящи срещи в други села на общината, като се търсят постоянни решения за спокойствието и защитата на местните хора.