Плевен амбицира за културен и туристически център в България.

Общество


Плевен трябва да се утвърди като исторически, културен и туристически център. Това заяви на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен Иван Петков, водач на листата с кандидати за народни представители от коалиция „Синя България“ за предсрочните парламентарни избори в 15-и изборен район – Плевен. По думите му, коалицията представя пълен списък от кандидати – смесица от хора с опит в града и района и млади професионалисти.

Петков подчерта, че в предизборната кампания коалицията ще се стреми да представи своето разбиране за истинска правова държава, защита на християнските ценности, справяне с демографската криза и връщането на младите хора от чужбина. Той също така е тринадесети в листата на „Синя България“ за Европейски парламент и изрази решимост България да не бъде неравноправен член на ЕС.

Иван Петков сподели, че „Синя България“ е в процес на разширение, като към коалицията се причисляват обществени организации, личности и структури като Земеделски народен съюз и Съюзът на репресираните след 9 септември 1944 г. „Ще се опитаме да се представим максимално достойно в двете кампании“, завърши той.

Информацията за статията е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен Елина Кюркчиева.