„Община Плевен стартира първи безплатен екскурзоводен тур в рамките на празничните събития за 15 май“

Последни новини


Плевен представя своята история и духовност с безплатен екскурзоводен тур

В Плевен, през вълнуваща обиколка под мотото „По пътя на плевенската духовност и история“, община Плевен дава началото на първия безплатен организиран екскурзоводен тур. Инициативата е поставена в контекста на празничните събития, организирани в чест на предстоящия Празник на Плевен – 15 май.

Екскурзията ще предостави на жители и гости на града уникалната възможност да се потопят в богатото културно-историческо наследство на региона. Стартът е обявен за 11 май 2024 година, като началният пункт е определен пред бившето кино „Освобождение“, намиращо се в географския център на града. Сборът на участниците е насрочен за 11 часа.

Пътуването по пътеките на плевенското минало ще продължи два часа, като финалната дестинация е Художествена галерия „Илия Бешков“. По време на маршрута, който ще премине през централната част на града, екскурзоводът Богомил Стоев ще разкаже истории и записани моменти от миналото, които са оформили духа и идентичността на Плевен.

Организаторите са подготвили този събитие с мисълта за всички, които проявяват интерес към освежаването на своите знания за историята на града или искат да се докоснат до нейната култура и традиции. Допълнителна информация и подробности за събитието може да бъдат открити в обявленията на общината и локалните медии, като се подчертава радушното покана за участие: „Всички граждани и гости на града са добре дошли! Очакваме ви!“