Община Плевен удвоява финансирането за подкрепа на хора с репродуктивни затруднения

Последни новини


Община Плевен удвои финансовата помощ за лица с репродуктивни проблеми, увеличавайки я от 500 на 1000 лева за лице. Председателят на местния парламент, доц. д-р Иван Малкодански, обясни, че въпреки че средствата все още са недостатъчни, това е стъпка към подобряването на ситуацията. Тези средства са предвидени за покриване на разходи по необходимите изследвания, свързани с ин витро процедурите.

Беше създадена комисия за разпределение на средствата, като председател е назначен доц. д-р Бисер Борисов. За да имат право на помощ, кандидатите трябва да отговарят на няколко условия, включително да бъдат български граждани с адрес в община Плевен и да имат установен репродуктивен проблем.

Община Плевен осигурява финансова подкрепа за лица с репродуктивни проблеми от над 10 години, като годишно около 50-55 лица кандидатстват за такава помощ. Предвиденият бюджет за 2024 година е 39 000 лева, като има възможност да бъде увеличен при необходимост. Заявленията се подават в Центъра за административно обслужване на адрес пл. „Възраждане“ № 4 в Плевен.