Община Плевен: 1400 глоби за паркиране за три месеца.

Общество


Близо 1400 фиша за неправилно паркиране са съставени за три месеца от общинските инспектори в Плевен. Това съобщи Венцислав Катинов, началник на отдел „Инспекторат“ в Общината. Той подчерта, че това са шофьори, паркирали автомобилите си върху тротоари, на зелени площи или зад знаци за забранено паркиране и престой, като по този начин са прекрачили общинските правила. По предварителни оценки, общата сума на глобите възлиза на над 40 000 лв., заяви Катинов. Според него няма тенденция за намаляване на тези нарушения. През януари броят на фишовете е бил 345, във февруари – 594, а през март – 455.

Най-често нарушенията са забелязани по време на така наречения неделен пазар в Плевен, където паркирането върху зелени площи става на едро, добави ръководителят на инспектората.

За първите три месеца на годината са съставени и 18 акта за различни нарушения на общинските наредби, включително и случаи с каруци, забелязани по улиците на региона. Венцислав Катинов коментира, че често тези каруци са управлявани от деца, което затруднява санкционирането.

Катинов сподели също така, че има идея за запознаване на учениците в плевенските училища с общинските наредби. Предложението му е това да стартира от новата учебна година, като комунални инспектори да посетят учебните заведения и да информират учащите за местните правила.

Информацията за статията е предоставена от Елина Кюркчиева от БТА.