Общинският съвет в Плевен заседава с дневен ред от 55 точки.

Плевен днес


Общинският съвет в Плевен ще проведе заседание на 29 февруари, като началото е насрочено за 9 часа сутринта в Конферентната зала на Общината. Заседанието ще бъде излъчено на живо на официалния уебсайт на съвета. В дневния ред са включени 55 точки, като последните две са въпроси от съветници. Сесията ще започне с участието на детска кукерска група от детска градина „Дружба“ и деца от Центъра за работа с деца, които ще посрещнат съветниците с мартеници.

Основни предложения включват промяна на правилника за организиране на онлайн заседания в извънредни ситуации и актуализация на наредба относно общинското имущество. Кметът на Плевен ще представи Програмата за управление на общината за периода 2023-2027 година. Също така ще се обсъжда и съставът на експертна комисия, която оценява културните проекти за съфинансиране.

Сред другите точки в дневния ред има предложение за удължаване на срокове по договори за обществен транспорт и дългосрочен дълг свързан с водоснабдителен проект. Съветниците ще разгледат и приемане на правила за кандидатстване на кметове с проекти по бюджета за следващата година, общинска политика за участие в публични предприятия, създаване на in vitro фонд и общински здравен календар.

Плевен планира и създаване на споделено работно място, поставяне на паметна плоча, реализация на новопридобит имот и изграждане на пътна връзка, както и обсъждане на промени в устройствения план на града. Всички предложения са достъпни на сайта на Общинския съвет в секцията „Заседания“.

Източник на информацията: PlevenZaPleven