Общинският съвет ще проведе заседание в четвъртък, на което ще бъдат обсъдени 55 въпроса.

Общини Общински съвет Плевен


Общинският съвет – Плевен, ще проведе заседание в Конферентната зала на общината в сграда „Гена Димитрова” в четвъртък от 09.00 ч. Заседанието се състои от 55 точки в дневния ред, като последните две са въпроси от съветниците. Сесията ще бъде излъчена онлайн на официалния уебсайт на Общинския съвет.

Откриването ще бъде весело оцветено от първата детска кукерска група от детска градина „Дружба“ от 19 деца на 5 години и деца от Центъра за работа с деца, които ще посрещат с мартеници общинските съветници преди началото на сесията.

На заседанието ще се разглежда предложение за добавяне на разпоредби за провеждане на онлайн сесии при извънредни ситуации в Правилника на местния парламент. Също така ще се актуализира Наредба № 7 относно придобиването, управлението и разпореждането с общинско имущество и ще се представи Програмата за управление на Общината за периода 2023 – 2027 г.

Друга важна точка е определянето на състав на експертна комисия, отговаряща за оценка и подбор на културни проекти в общината. Обсъждат се и предложения за удължаване на сроковете за различни договори, включително за обществен превоз и за погасяване на дълг по проекта „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия“.

Допълнително, програмата на заседанието обхваща приемане на правила за кандидатстване за кметствата, план за дейностите на младежта в общината, създаване на комисия за разработка на Политика за участието на Община Плевен в публични предприятия, създаване на in vitro фонд и реализация на „Здравен календар“.

Сред другите точки са предложения за безвъзмездно ползване на общински имоти от читалища, обособяване на споделено работно пространство, поставяне на паметни плочи, дискусия относно новопридобити имоти и развитие на инфраструктурата в общината. Също са включени изменения на Общия устройствен план на гр. Плевен и други мерки.

Всички предложения за заседанието са публикувани на уебсайта на Общинския съвет – Плевен, в раздела за заседания.