„Общинският съвет в Плевен обсъжда 35 точки в четвъртък, предлага Йосиф Панов за Почетен гражданин“

Последни новини


В четвъртък, на 25 април, Общински съвет – Плевен ще проведе заседание в Конферентната зала на Общината, придружено от специално гостуване на деца от ОУ „Васил Левски“, които ще поздравят местния парламент с пролетни празници. Събитието ще бъде излъчвано на живо на официалната страница на съвета.

На заседанието, чието предварително дневен ред обхваща 35 точки, ще се обсъди важно предложение за присвояването на званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ на професионалния боксьор Йосиф Панов. Инициативата за награждаването е на председателя доц. д-р Иван Малкодански и е подкрепена от комисията по наредба № 11 на ОбС – Плевен. Йосиф Панов, на 26 години, се отличава с успехи на национално и международно ниво, включително световната титла от 2023 година.

Следващата точка включва отчет за изпълнение на програмата за управление на отпадъците 2021-2028, както и за охрана на околната среда през миналата година, осъществен съгласно съответните закони.

Промени в предишни решения, взети от Общинския съвет, също ще бъдат анализирани, като например актуализация на бюджета за 2024 година и управлението на имота на СО „Данаил Попов“.

Кметът д-р Валентин Христов вероятно ще получи мандат да представлява общината в Общото събрание на неправителствената организация „Северозападен регионален иновационен център по мехатроника и промишлени технологии“.

Ще се разгледат и кандидатури за финансиране на проекти за достъпност на архитектурната среда към културни и спортни обекти, както и предложения за развитие и ремонт на няколко детски градини в Плевен.

Освен това, плановете включват създаването на Обществен съвет по икономическа и инвестиционна политика с цел укрепване на диалога между различните сектори в обществото.

Допълнителни теми от дневния ред обхващат приемането на правилник за работа на фонд „Култура“, отчет за туристическите дейности през миналата година, одобряване на годишна програма за читалище и сътрудничество с Българската академия на науките.

Всички предложения за заседанието са достъпни за гражданите на страницата на Общински съвет – Плевен в раздела „Заседания“.