Общината ще проведе заседание на 25-и април, като ще разгледа 35 въпроса, определени предварително в дневния ред.

Общини Общински съвет Плевен


Общински съвет – Плевен се подготвя за предстоящо заседание, което ще се проведе от 09:00 часа в конферентната зала на сградата „Гена Димитрова“. Планирано е обсъждането на 35 точки от дневния ред, като последната от тях е запитване от съветник. Събитието ще бъде излъчвано онлайн на официалния сайт на Общинския съвет.

Сесията започва с поздрав от деца от ОУ „Васил Левски“, гр. Плевен за предстоящите пролетни празници. Първият въпрос за обсъждане е награждаването на местния боксьор Йосиф Панов с титлата „Почетен гражданин на Община Плевен“. Следва изслушване на отчет по Програмата за управление на отпадъците и опазване на околната среда.

Наред с тези две ключови точки, обсъждането ще включва изменения в решения на Общинския съвет, промени в бюджета, управление на имоти и представяне на общината на важни събития. Общинските съветници също ще решават за участие в конкурс за финансиране на проекти по изграждане на достъпна среда за лица с увреждания.

Заседанието включва и въпроси, свързани с детските градини, като проектиране и изграждане на нови обекти и ремонт на съществуващи. Освен това, ще бъде разгледано предложение за създаването на Обществен съвет по проблемите на икономическата и инвестиционната политика, както и други инициативи, целящи подобряване на културната и обществената инфраструктура и сътрудничество с научни институции.

Всички предложения, включени в предварителния дневен ред, са достъпни за обществеността на интернет сайта на Общински съвет – Плевен.