Общинският съвет прие учредителен акт на ДКЦ ІІ – Плевен [ИП]

Икономика

С изменение на свое решение от 30 август тази година, Общинският съвет на Плевен прие Учредителен акт на „Диагностично-консултативен център ІІ – Плевен” ЕООД. Вносител на предложението за промяната бе председателят на местния парламент Мартин Митев.
„С Решение №1062 от 30 август ние приехме увеличаване на капитала на ДКЦ II – Плевен и свързаните с тези промени изменения в Учредителния акт на Дружеството. ДКЦ II обаче е създаден като търговско дружество със заповед от 28.10.1999 г. на Министъра на здравеопазването чрез преобразуването на Втора поликлиника в Плевен. На практика до момента тази заповед на министъра  изпълняваше ролята и на учредителен акт на дружеството. Взетото решение за увеличаване на капитала му налага да приемем учредителен акт, в който да отразим извършените промени. Това направихме с решението ни на септемврийското заседание“, поясни Мартин Митев. Той уточни, че промяната касае само т.2 от решението от 30 август, а останалата част от Решение №1062 на Общинския съвет остава непроменена.
Учредителният акт на ДКЦ ІІ – Плевен бе прие единодушно с гласовете на 38 общински съветници.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com