„Общински съвет – Плевен ще проведе заседание по 47-точков дневен ред, включително 6 питания“

Последни новини


В Четвъртък, 28 март, от 9:00 часа, ще се проведе заседание на Общински съвет – Плевен. Срещата ще се случи в конферентната зала на общинската администрация в сграда „Гена Димитрова”. В дневния ред са включени 47 точки, а последните шест от тях се отнасят до въпроси, зададени от съветници. Заседанието ще бъде пряко излъчвано на официалната интернет страница на съвета.

На заседанието ще бъдат обсъдени предложения за промени в правилника на съвета и за нови вътрешни правила свързани с проверката на декларации и установяване на конфликт на интереси. Също така, ще се предлага актуализация на структурата на общинската администрация, като се цели да се подобри управлението и ефективността. Очаква се числеността на администрацията да намалее с 35 позиции.

Допълнително, съветниците ще разгледат отчети и програми, свързани с качеството на въздуха и опазването на околната среда. Сред другите теми за обсъждане са утвърждаването на нови състави на няколко комисии, програма за развитие на туризма в общината и политика за участието в общински публични предприятия.

Освен това, ще се разглежда и дарение на оборудване за детска площадка и промяна в схемата за разполагане на шатри за предстоящата улична изложба „Българско е – традиции и обичаи“, честитаща Празника на Плевен. Останалите точки от дневния ред включват предложения за управление на имоти и проекти за инфраструктура.

Пълният дневен ред и всички предложения за предстоящото заседание са достъпни за публиката на интернет страницата на Общински съвет – Плевен в раздела „Заседания“.