Общината в Плевен има насрочено заседание за четвъртък, на което ще разгледа 47 въпроса в дневния си ред.

Общини Общински съвет Плевен


Общинският съвет в Плевен ще проведе свое заседание в Конферентната зала на Община Плевен в сграда „Гена Димитрова“. Срещата ще започне сутринта от 09:00 часа, като на дневния ред са включени общо 47 точки, сред които и шест питания от общински съветници. Заседанието ще бъде излъчвано на живо на интернет страницата на съвета.

Основните теми за разглеждане включват предложения от ПК „Противодействие на корупцията“ за промени в Правилника за организацията и дейността на съвета, предложения за актуализация на структурата и числеността на общинската администрация, както и обсъждане на отчет за дейностите през предходната година по мерките в Комплексната програма за качество на атмосферния въздух.

Съветниците ще се запознаят още с Програма за опазване на околната среда за следващия период и ще гласуват по предложения за нови състави на различни общински комисии и съвети. Включено е и предложение за развитие на туризма в общината, както и за участието на общината в общински публични предприятия.

Други важни точки обхващат дарение и оборудване за детска площадка и промени в схемата за разполагане на шатри за предстоящо изложение „Улица на занаятите“ по случай празника на Плевен. Също така, предстои обсъждане на предложения за учреждаване на права на ползване, управление на имоти, телекомуникационни проекти и изменения на общия устройствен план на града.

Пълният списък с предложенията за заседанието на Общински съвет – Плевен може да бъде намерен в раздела „Заседания“ на официалния уебсайт на съвета.