Огнен изгрев озари Плевен [ПД]

Акценти

Огнен изгрев озари Плевен тази сутрин. Яркочервени пламъци горяха в небето за радост на ранобудните и отправилите поглед към висините. Великолепният цвят, който е характерен повече за интензивните залези, беше примесен с виолетово и златно. Неръкотворното живописно платно промени неколкократно мазките, нанесени от невидима четка, но запази очарованието си дълго, след като природата се събуди. За фон на тази неподражаема приказна феерия се подредиха облаци в различни форми, обединени в разнообразни причудливи фигури и създания.
Красивата гледка, с която започна новата работна седмица, подсказа прекрасно време, напомнящо повече на пролет, отколкото на зима. Температурите в Плевен днес ще достигнат 13 градуса. Вторник те ще се понижат леко – 8-9 градуса, и ще останат непроменени до петък. В четвъртък и петък синоптиците прогнозират валежи.

В публикацията са използвани снимки и на Любослав Христов.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com