Читател: Защо унищожиха 40-годишни дървета в жк „Дружба“ в Плевен? [ПД]

Акценти

Унищожават се 40-годишни дървета до блок 125 в жк „Дружба“ в Плевен, сигнализира до Plevendnes.com Роман Фердинандов. По думите му, служители на Общината окастрили дървета, които хора от блока са садили, за да озеленят пространството наоколо. „Защо се унищожават 40-годишни дървета? Това ли е европейската интеграция? Това се прави по европейски стандарт? Защо всичко трябва да се унищожава? Живея в този блок от построяването му и тези дървета бяха посадени от човек, който живее в същия блок. Цялото озеленяване беше напревено от него, не от дьржавата или Общината!“, негодува Фердинандов, подкрепен от съседите си. Между орязаните дървета имало и много череши, от които децата от квартала и детската градина в непосредствена близост си беряли плодове през пролетта, допълва Фердинандов.

Потърсени за коментар от Община Плевен поясниха, че се извършва разчистване на диворастяща растителност във връзка с основен ремонт на Улица № 3 в жк „Дружба” – от ул. „Александър Малинов” пред блокове 121-122-125 до кръстовището при блок 137. Дейностите са по проекта „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 г. Подробности по проекта предстои да бъдат оповестени на пресконференция, уточниха още от местната администрация.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com