Открита изложба на плевенски художници в Градската градина

Общество


Традиционната изложба „Пролетен салон“ на плевенските художници беше открита тази вечер в Арт центъра в градската градина. В нея участват 54 автори, които представят над 100 свои творби от разнообразни жанрове – графика, живопис, текстил, скулптура, дървопластика, керамика.

Пролетта представлява особен сезон – това са часове във времето, когато природата започва да расте, цъфти и да се раздава. Ние, като художници, съзерцаваме, сме изключително чувствителни в изкуството си, наблюдаваме, анализираме и пресъздаваме това, каза при откриването Николай Неделчев – Кокала, председател на Дружеството на плевенските художници.

Той изрази надежда, че Пролетният салон ще напълни сърцата на посетителите с цветове, радост и красота. „Надявам се всеки да намери нещо за душата си сред всички тези творби и, ако някоя от тях го привлече, то да я заведе в своя дом“, добави той.

Атмосферата на събитието беше обогатена от музикални изпълнения на Боряна Бешева и Дани Меса при съпровод на пианистката Марияна Мирчева.

Информацията за тази статия е предоставена от Елина Кюркчиева от БТА.