„Откриха мартенска работилница за деца в център в Плевен.“

Плевен днес


Община Плевен съвместно с Център за работа с деца подготвят работилница за създаването на традиционни български мартеници с наименованието „Мартеничке, бяла и червена“. Тя ще бъде място, където децата могат да научат повече за историята и значението на мартениците, свързани с празнуването на 1 март, да развият уменията си за изработка на мартеници и да покажат своята креативност.

Всички необходими материали като прежда, вълна и хартия за създаване на мартениците са предоставени от Център за работа с деца в Плевен. Участниците трябва да донесат само ножици за изрязване, ако имат възможност.

Работилницата ще проведе двудневно събитие – на 26 и 27 февруари 2024 г., от 9:00 до 17:00 часа. Продължителността на всяко занимание е 1 час, като се изисква предварително записване до 22 февруари. Записванията могат да се извършат чрез сайта на Центъра или по телефон.

Тази новина е част от категорията събития в Плевен, където се обявяват и други събития като откриването на първата денонощна аптека в града и други работилници за мартеници, както и дни на отворените врати в различни институции.

Източник на информацията: PlevenZaPleven