Трите „лоши“ навика, издаващи висока интелигентност, изненадват учените!

Плевен днес


Психолози твърдят, че определени поведения, които често се смятат за отрицателни в обществото, могат всъщност да бъдат признак на остроумие и висока интелигентност. Това е подкрепено от резултати от научни изследвания.

Университетът в Минесота направи изследване, което показва, че хората, живеещи в разхвърляна среда, често са по-умни и иновативни. От друга страна, много подредената обстановка може да насърчава конформизъм и ограничаване на креативните способности.

Проучването посочва, че тези, които остават будни до късно през нощта и се събуждат по-късно, имат тенденцията да бъдат по-интелигентни. Примери за „нощни сови“ са известни личности като Чарлз Дарвин и Уинстън Чърчил.

В изследване от Марист Колидж в Ню Йорк се твърди, че използването на нецензурни думи може да бъде свързано с по-широк речник и по-голямата способност за изразяване. Тези, които ругаят, може да са по-искрени и способни да облекчат стрес и болка чрез изразяването на силни емоции.

Интересното е, че тези нестандартни психологически наблюдения обръщат внимание на аспекти от ежедневието и характера, които традиционно са били възприемани като негативни, и предоставят друга перспектива върху тях.

Източник на информацията: PlevenZaPleven