Откриха XXI Международно Пчеларско Изложение в Плевен успешно.

Плевен днес


Със символичното прерязване на лентата беше открито двадесет и първото издание на международното пчеларско изложение „Пчеларство – Плевен 2024“ в град Плевен. Събитието бе почетно с присъствието на заместник-министъра на земеделието доц. д-р Деян Стратев, областния управител на Област Плевен Виолета Иеремиева, председателя на Общински съвет – Плевен доц. д-р Иван Малкодански и кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов, заедно с организаторите от Партнерс Експо и Пчеларския съюз.

По време на откриването, заместник-министърът на земеделието изтъкна значението на пчеларството като динамично развиващ се сектор на българското селско стопанство, отбелязвайки значителния обем на висококачествен мед, произведен в България, по-голямата част от който се изнася за чужбина. Кметът на Община Плевен отправи пожелание за успешна година, въпреки евентуалните трудности, и за привличане на нови поклонници на пчеларството.

На изложението, което ще продължи до 11 февруари в търговския център „Мания тауър“, 112 фирми, пчелари и организации от България и други страни ще покажат своите продукти и иновации в пчеларството. Сред продуктите са пчелни продукти и производни като лечебна козметика, храни и напитки, последно поколение оборудване и инструменти за пчелари, восъчни основи, ветеринарни средства, производство на майки и отводки, опаковки, лицензирани лаборатории, обучителни материали, финансови и консултантски услуги, а също и специализирана техника.

Източник на информацията: PlevenZaPleven