ОУ „Цветан Спасов“ в Плевен чества 80-та годишнина.

Плевен днес


ОУ „Цветан Спасов“ в Плевен отпразнува 80 години от деня, в който едноименният поет, става част от галерията на вечно младите поети. Училището, носещо неговото име, всяка година на 14 февруари почита паметта му. Учениците преоткриха творбите на Спасов с емоционални изпълнения в театралната работилница на училището, подкрепени от певческата група и клуб „Млади възрожденци“, които представиха българския фолклор в танците си.

Освен това, 14 февруари се утвърди като ден за номинации, като учениците с високи академични постижения и успехи в извънкласни дейности бяха наградени с грамоти и материални призове от директора Филип Филипов. Награди получиха отличниците и участниците в олимпиади, както и призьорите в турнири по информационни технологии, плуване, шах и карате.

На класове също бяха раздадени групови награди, където 5а клас спечели приза за „Клас с най-висок успех“, а 5б за „Клас с най-добри идеи“. Победителите получиха магнитни дъски за класните си стаи, което подчертава стремежа на училището да отглежда интелигентно и амбициозно поколение за Плевен.

Източник на информацията и снимките е самото ОУ „Цветан Спасов“ в Плевен.

Източник на информацията: PlevenZaPleven