Ремонт в апартамент? Смяната на щрангове е задължителна стъпка.

Плевен днес


Ремонтите в стари апартаменти често започват с подмяна на основните водопроводни части като тръбите в банята и отоплителната система. Сменянето на водопроводните щрангове е критично, тъй като старите тръби могат да окажат негативно въздействие на чистотата и външния вид на дома, като при теч се стига до сериозни щети.

Смяната на щранговете е необходимо да се извърши след определен период от време, за да се поддържа безопасността и функционалността на системата. Металните водопроводи обикновено имат гаранция за правилна работа от 25 години, а след 40 години се считат за аварийни.

Смяната може да бъде планова, когато се извършва след изтичане на експлоатационния срок, или спешна, при възникване на теч. Препоръчително е да се извърши смяна и по време на други основни ремонти в апартамента.

Тъй като смяната може да бъде сложна, особено когато тръбите са скрити в стените, важно е да бъде извършена от квалифицирани професионалисти. Ненадеждните майстори могат да причинят повече вреди, отколкото ползи.

По отношение на цените, споменава се, че качествената услуга за смяна на щрангове може да започне от 270 лв. За да се радвате на безпроблемен живот без течове и неприятности, изберете доказани професионалисти със солиден имидж.

В новината се споменава още и проект на Община Плевен за смяна на стари водопроводи и случай на бързо производство срещу пиян шофьор в региона.

Източник на информацията: PlevenZaPleven