Паметник на загиналите в Първата световна война откриха в село Аспарухово [ПД]

Общини

Паметник на загиналите в Първата световна война беше открит тържествено в село Аспарухово вчера, информират от Община Левески. Събитието е във връзка със 100-годишнината от Първата световна война, в която загиват 12 души от селото.

Кметът на община Левски Любка Александрова призова присъстващите да се гордеят със своите родственици, които преди 100 години с цената на живота си са се борили за Родината. „Аз се гордея, че нашият край е дал такива чеда, които не пожалиха живота си. Вярвам, че ще запазим българщината днес, защото тяхната кръв тече в нашите жили. Поклон и вечна памет на героите, паднали за България”, каза още Александрова.

Тя изказа благодарност на Министреството на отбраната, по чийто почин са отпуснати средства за реставрация и издигане на паметници на героите. Кметът на селото Велислав Христов преряза трикольорната лентичка. Отслужена беше и заупокойна молитва. Бяха поднесени венци и цветя от признателните наследници на героите.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com