С арт дейности, спорт и курсове по първа помощ ще са ангажирани децата в Белене през лятната ваканция [ПД]

Общини

С арт дейности, спорт и курсове по първа помощ ще са ангажирани децата в Белене през лятната ваканция, информират от Общината. Лятната група при Общинския детски комплекс ще заработи от 18 юли. Всеки делничен ден от 8:00 до 17:00 часа деца, които са във ваканция преди началото на първи, втори и трети клас ще са под грижите на работещите възпитатели в Детския комплекс.
Преди обед малчуганите ще са на разходка и игра в парковете и на детските площадки в града. Следобедните занимания включват курсове по първа помощ, арт дейности – апликации, моделиране, оцветяване, рисуване и др., спортни игри и посещения на градската библиотека, полицията, Пожарната служба, поделението и др.
Всяка седмица по веднъж децата ще посещават и Природен парк „Персина“. Освен педагозите, за децата ще се грижи и медицинско лице. „68 са заявленията от родители, с които стартирахме тази година“, информира Диляна Спиридонова, ръководител на Цплр- ОДК-Белене. „В понеделник започнахме с 48 деца, във вторник бяха вече 51. Всеки ден бройката се увеличава. Имаме деца от цяла България. Чакаме и още – тези, които живеят в чужбина“, добавя тя.
Заявленията се подават от родителите в Детския комплекс. Родителите попълват допълнително декларация, ако децата им могат да отиват и да се прибират от лятната група сами. Таксата за всеки ден е 2 лева, които са необходими за закупуване на материали и пособия за следобедните занимания за децата, както и за санитарни материали.

Грижата за храна и обяд е на родителите. Могат да вземат децата си за обед и да ги върнат след това, да им донесат храна на място или да ги изпратят с обяд на лятна група. Лятната група към Цплр- ОДК – Белене, ще работи до 17 август 2018 г. включително.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com